2021. január 9., szombat

Hülyék

 

[...]

XY

Egy stadion árával többet kellene költeni, és nem éheznének a gyerekek.

én

Nem hiheti senki, hogy hülyék kormányoznak, akik nem lennének képesek megoldani a szegénység problémáját. Nem hülyék, és meg tudnák oldani. Direkt nem oldják meg. Ez a rendszer kell nekik, és a fennmaradása előfeltétele a szegénység megléte is.
Ez a rendszer nem volt jó, és aztán nem romlott el. Ez a rendszer eleve így lett kitalálva. Készakarva ilyen.
Amikor fogyasztásra, és szolgaságra használni éri meg nekik Titeket, akkor arra használnak; amikor háborúra éri meg használniuk Titeket, akkor arra használnak. Ugyanazok minden oldalon. Ugyanazok minden pártban.
Az egész közélet minden szegmense árucikkestől, foglalkozásostól úgy állíttatott be általuk, hogy egyetlen napotok rutinjáért a pokol járjon nektek. Olyan protokollt futtatnak veletek, amely teljesen lefoglalja a figyelmeteket, feléli az erőtöket, hogy ne tudjatok a valósággal foglalkozni, és ne akarjátok megvalósítani azt, amiért valójában jöttetek.
Ha változtatni akartok, nem elég kormányokat váltani, szavazgatással, vagy forradalommal; hanem világot kell változtatnotok! Legelébb magatokban, aztán mindenütt. Nem elég a kormányváltás, a rendszerváltás - ami mindig ugyanaz pepitában - hanem világ váltás kell.
Meg tudjátok-e változtatni a világot?
Ha magatokban nem tudjátok, akkor kint sem fog menni.
Ha nem megy, akkor maradnak a tolvaj kormányaitok, akkor felelősség-átruházási pótcselekvésként mindig kiállítotok majd olyanokat, akikre mutogathattok, hogy miatta rossz a világ. Pedig, miattatok rossz; mert nem cselekedtek bölcsességben, és nem vagytok tevékenyek a szeretetben.

Nincsenek megjegyzések: