2021. január 9., szombat

Szőlőskert

 

[...]

XY
- Elmondaná egy álmát, amit mostanában álmodott?

én
- Egy vörös sziklás hegy mélyében voltam... olyan volt, mintha egy állat ürege lett volna. Beszivárgott a fény. Két fémtárgyat magamhoz vettem - nem értettem mik azok - és kikúsztam a világba. A bejáratnál egy kutya szerű - róka, farkas, de nincs olyan itt, amilyen az volt - lény várt, hogy a kibújásom után a testével melegítsen. Szeretetet éreztem. Ahogyan az ember oda tud lenni a kutyájáért, olyat.
A következő kép az volt, hogy egy vitorlás hajóról lelépek. Egy folyón hajózva értünk arra a helyre. A parton egy szőlőskert díszes kapujában megálltam, és elém jött egy vézna, száradt vér barna lepelbe csavart testű pap. Azt mondta, hogy látja bennem a bölcsességet, és a jót, ezért tüzet fog adni nekem, de a kezemben kell elvinnem.
Erre letérdeltem, és a földről, a kapu mellett két oldalt álló fenyők, vagy cédrusok lehullott, száraz leveleit gyűjtöttem a tenyerembe, és egy bőrlapocskára téve átvettem a tüzet a paptól. Ezt a levélcsomót a bőrlapkán gyújtottuk meg, és én a tenyerembe vettem a tüzet. Megköszöntem, és örültem.
Itt ébredtem fel.
---------
Az előzmény az volt, hogy a lefekvéskori imámba tegnap azt is belefoglaltam, hogy "adj még a lelkedből a lelkünkhöz, hogy gyógyíthassuk a világot"...
Talán ebből eredhetett az álom.

Tudom, durva... nézzünk növény-állat pornót inkább...

Nincsenek megjegyzések: