2021. január 9., szombat

Ajándékba

 

[...]

YX
- Miért vannak Hold imádó, és Nap imádó népek... külön?

én
- Nem kell azonnal a legbonyolultabbra gondolnunk. Ahol a népek sivatagokban, vagy hasonló helyeken éltek, ott főleg a Holdat tisztelték; ahol a népek zöldebb helyeken élhettek, ott főleg a Napot.Találd ki miért! 
Voltak, ahol istennőt, voltak, ahol istent szerettek inkább. Nem szabad elfeledni azonban, hogy ez tulajdonképpen nem sokisten hit, hanem egy Isten két aspektusa. Az abszolút egy maga az Egy, és a többiek már az aspektusai, esetleg teremtettjei, és azok teremtettjei.
Minden istenséget tisztelünk, és szeretünk; de mindenek előtt tudjuk, és legjobban szeretjük az összes eredetét, okát, és forrását: az Egyet.
Ha ilyen népek, ezen összevesznek, azzal egy fölösleges, és értelmetlen konfliktust vállalnak, miközben élhetnének szépen is. Olyan ez, mint amikor a férfiak, és a nők a másik nemmel vetélkednek, hogy melyik a jobb. Nem az a lényeg. Adják egymásnak ajándékba, amijük van, és fogadják szeretettel:). Tudják, hogy mi a folklór, és miben áll, ami nem csak folklór, hanem égi, bölcsesség-hagyomány!

Nincsenek megjegyzések: